×

Vad vill du söka på?

skriv sökord och tryck ENTERTips på fritidsaktiviteter

Här tipsar vi om olika fritidsaktiviteter som pågår runt om i Stockholms län. Har du tips på bra verksamheter, aktiviteter eller annat utbud som fungerar för barn och ungdomar med funktionsnedsättning, mejla då oss på; kontakt@stockholm.rbu.se (link sends e-mail)

——————————————————————————————————————————————————-

Fritidsnätet – för dig som behöver lite extra stöd

Här hittar du aktiviteter i hela Stockholms län. Allt från dans och sång till Rullstolstennis Fritidsnätet.

———————————————————————————————————————————————————

Inspirationsfilm om segling

Fritidsnätet har spelat in fem olika inspirationsfilmer för att ge tips på olika fritidsaktiviteter för barn och unga som behöver extra stöd.

Här kan du se filmen om segling för barn och unga med funktionsnedsättning. RBU-medlemen Dennis Hantman och hans mamma berättar bland annat om hur det är att segla med Skota Hem. Jessica Stjernström berättar även om RBU Stockholms verksamhet.

Fritidsnätets inspirationsfilm om segling

———————————————————————————————————————————————————-

Simträning – Halliwick

Om du gillar bad och simning och söker en rolig aktivitet som hela familjen kan vara med på, kan ett medlemskap i Halliwick-simklubben Ankan vara en bra idé.

Halliwick-simklubben Ankan är en lagom stor förening som funnits över 30 år och som håller till på Sandsborgsbadet. Vi erbjuder simträning i varmt vatten (ca 30° C) och gemenskap. Hela familjen kan delta på badet men även i de gemensamma aktiviteterna vi gör samt på vårt årliga träningsläger utomlands.

Vi tränar på torsdagar mellan kl. 18.30-20.30 i Sandsborgsbadet i Enskededalen. Föreningen vänder sig till rörelsehindrade barn, ungdomar och unga vuxna.  Är du nyfiken eller intresserad att bli medlem är du välkommen att komma och provbada med oss. Kontakta någon av oss i styrelsen.

Marie Kringberg, tel: 0707-55 66 79

Sara Taylor Cronlund, tel: 076-258 14 26

————————————————————————————————————————————————————

Dans på Friskis och Svettis

Dans öppna dörrar vänder sig till dig som har en fysisk funktionsnedsättning och vill vara med i en träningsgrupp.

Tillsammans med en sittande dansledare tränar du med inriktning på dans i olika former, exempelvis pop, street, jazz, disco och latin.

Allsidig träning och rörelseglädje är utgångspunkten och passet kan genomföras helt sittande. Upplägget anpassas för att du ska få ut så mycket som möjligt av din träningskapacitet. Du behöver inga förkunskaper. Läs mer om Dansen på Friskis och Svettis här.

PLATS: F&S Lindhagen, Lindhagensgatan 90–92

PRIS: 500 kr. Anmälan och betalning görs på F&S Stockholms hemsida under Event.

LEDARE: Nanna Holthe

KONTAKT: För frågor kring kurs och bokning, kontakta Stina Olofsson, stina.olofsson@sthlm.friskissvettis.se

———————————————————————————————————————————————————-

Skärgård för alla

Stockholm har en av världens vackraste skärgårdar, men skärgården kanske inte är en plats där det är så enkelt att ta sig fram. Därför har Skärgårdsstiftelsen försökt göra ett antal öar mer tillgängliga genom att förbättra vägar, anpassa restauranger och toaletter mm.

Skärgårdsstiftelsen har tagit fram en broschyr där man kan läsa om tillgängligheten i Stockholms skärgård och vilka öar som är mer anpassade än andra. Här kan du ladda hem broschyren Skärgård för Alla.  skargard_for_alla

———————————————————————————————————————————————————

Stockholms stads simhallar

I Stockholms stads simhallar finns aktiviteter som vänder sig till dig med funktionsnedsättning. Vi tränar i liten grupp, max 8-10 personer och bemöter dig efter dina förutsättningar. Verksamheten är individanpassad. Från 13 år om inget annat anges. Vi genomför även kurser på beställning. Vid behov följer ledsagare med och är behjälplig under kursen. Läs mer! (link is external)

———————————————————————————————————————————————————