6 juni

Testa Segling

 

Känslan när det blåser i håret och man är ett med vinden, havet och båten kan vara alldeles fantastisk. Nu kan du prova på att segla tillsammans med Skota Hem i Saltsjöbaden på nationaldagen tisdagen den 6 juni.

Hela familjen är välkommen men det är bara du som har en funktionsnedsättning som får prova på att segla i första hand. I mån av plats får också föräldrar och syskon chansen att komma ut på sjön i den större båten.

Vi ser fram emot en skön heldag med prova-på segling, fika, korvgrillning och fin gemenskap. Skota Hem har flera olika båttyper utvalda för att passa seglare med alla typer av funktionsnedsättningar. Ingen av båtarna kräver mycket styrka eller rörlighet. Du kan välja att segla på egen hand, eller tillsammans med en grupp i en större båt. I samråd med Skota Hem väljer vi det alternativ som passar dig bäst.

Under dagen kommer vi att ha flera andra aktiviteter utomhus medan vi väntar på vår tur att segla. Så kläder efter väder är viktigt. Men  möjlighet finns att använda Skota hems lilla föreningshus som ligger  alldeles bredvid KSSS. Här finns tillgång till både vilrum, kök och en handikapptoalett. På verandan får vi plats att sitta när vi fikar och grillar korv, men ta gärna med en extra filt att sitta på.  Det är också bra att överdragskläder och ett extra ombyte om du blir blöt. Skota Hem har flytvästar att låna ut till alla som seglar.

Egenavgiften för barn och ungdomar med funktionsnedsättning är 150 kronor. I priset ingår segling, korv med bröd och fika. Föräldrar och syskon som vill grilla korv och fika betalar 50 kronor per person. Assistenter som vill äta och fika betalar 100 kronor per person. Barn under fem år är gratis.

Vi önskar din anmälan till kansliet senast den 22 maj. Uppge namn, e-post och mobilnummer till en vuxen i familjen samt antal barn, barnens åldrar samt typ av funktionsnedsättning. Ange även antal vuxna och assistenter och eventuell födoämnesallergier/vegetarianer. Här kan du läsa mer om Skota Hem;   http://www.skotahem.se/ (link is external) .