21–28 juli

Sommarvecka på Herrfallet

Att åka till Herrfallet har blivit en populär tradition och vi är glada att ännu en gång kunna erbjuda denna sommarvecka för hela familjen. Veckan är öppen för alla medlemmar i RBU Stockholm.

Herrfallet är en fritids- och konferensanläggning som ligger cirka 15 km från Arboga. Området fungerar bra med rull- och gåstolar och ligger mitt i ett naturskyddsområde. Stugorna är handikappvänliga och fullt moderna med en boyta på 62 kvm.

Vi har bokat 15 stora stugor på Herrfallet under v. 30, söndagen den 21 juli – söndagen den 28 juli.  Varje familj bor i en egen stuga som har tre sovrum med sammanlagt sex bäddar. Stugorna har ett välutrustat kök, TV, elvärme, torkskåp, WC och dusch. På uteplatsen kan du njuta av utsikten och intill stugan finns ett praktiskt förråd samt parkeringsplats. På området finns det en lekplats, bastu, båt-, kanot- och cykeluthyrning mm. Dessutom finns det en barnvänlig sandstrand och flera mindre badvikar för många härliga dopp i Hjälmarens klara vatten. Läs mer på www.herrfallet.se

Syftet med veckan är att umgås, ge barnen möjlighet att få nya kompisar och familjerna att knyta nya kontakter med andra i liknande situation. Tanken är att inte ha så många aktiviteter, men vi kommer att arrangera lite smått och gott för de som är intresserade. T ex grillkväll, tipspromenad, disco och mamma- respektive pappakväll med bastu. Det är också fritt fram för barn, föräldrar och assistenter att ordna gemensamma aktiviteter, till exempel fotboll eller något annat kul. Vi formar veckan tillsammans.

Familjen ansvarar själv för sin resa till och från Herrfallet och lagar sin egen mat i stugan. Ett par stugor är avsedda för medföljande assistenter som inte vill bo tillsammans med familjen. Det finns plats för upp till sex assistenter i varje stuga.

Priset per stuga och familj, är 5 760 kronor. Medföljande assistenter som vill bo i assistentstuga betalar 2 262 kronor per vecka inklusive städning av stugan. Assistenter som bor i familjens stuga betalar 900 kronor i avgift för veckan.

Anmälningstiden har gått ut. Det finns dock ett par platser kvar och det är först till kvarn som gäller. Skicka din anmälan till: kontakt@stockholm.rbu.se. I anmälan ska ni uppge:

  • Namn, e-post och mobilnummer till en vuxen
  • Antal vuxna samt antal barn inkl barnens namn och åldrar
  • Antal assistenter samt om den/de ska bo i familjens stuga eller i en ”assistentstuga”
  • Om assistent ska bo i ”assistentstuga” ber vi er motivera varför. Detta för att kunna prioritera om platserna i ”assistentstugorna” inte räcker

Om vi fler familjer än vi har plats för anmäler sig prioriterar vi de som inte tidigare varit med på RBU:s familjevecka på Herrfallet. I andra hand sker lottning. Under vecka 16 meddelar vi vilka som fått plats. De som fått plats ska sedan betala avgiften senast 30 april. Man betalar först efter att man fått bekräftelse samt inbetalningsuppgifter från RBU. Efter betalning är anmälan bindande och betalas endast tillbaka vid uppvisvisande av läkarintyg. Undantag är om RBU kan fylla platsen med annan familj.

Frågor?

Frågor om anmälan och betalning ställer ni till kontakt@stockholm.rbu.se
Frågor om innehållet på veckan ställer ni till de två arrangörerna Jorunn Aase, 070-170 57 08 eller Jessica Ferdman, 073-820 61 97.