4 mars

Skidvecka i Åre

Under vecka tio har vi bokat rum på Holiday Club i Åre by för totalt tio RBU-familjer.

Du som har en rörelsenedsättning och kanske aldrig provat att åka skidor förut är välkommen att anmäla dig till resan. Hela familjen är välkommen och både syskon och föräldrar får här chansen att umgås med andra vuxna och barn under lättsamma former. I Åre bor vi på Holiday Club från söndagen den 4 mars till lördagen den 10 mars, totalt 6 nätter. Under hela veckan från måndag- fredag varje för- eller eftermiddag får barn/ungdomar med rörelsenedsättning prova på att åka biski, skicart eller sitski med Totalskidskolan. Syskonens skidåkning ansvarar familjen själv för.

Under övrig tid finns gott om tid att bada i äventyrsbadet på hotellet eller att spela bowling eller fortsätta med någon kul utomhusaktivitet. Nära skidskolan vid Rödkullen finns till exempel en fin pulkabacke med lift för att ta sig upp. På kvällarna äter vi gemensam middag i hotellets restaurang.

Dubbelrummen är cirka 28-32 kvm stora, och här finns en dubbelsäng för två vuxna samt en bäddsoffa för två barn upp till och med 14 år. Det finns även ett par familjerum för dem som har fler eller äldre barn. I hotellets äventyrsbad finns en motionsbassäng för simträning samt jacuzzis och pooler för barn. Här finns också strömmar och vattenfall – totalt 550 kvadratmeter. Badet är öppet varje dag mellan klockan 10-21.

Här kan du läsa mer om vad som finns på Åre Holiday Club. http://www.holidayclubresorts.com/sv/

 

Priser och avbokningsregler

Priset för veckan kommer att variera beroende på hur många ni är i familjen och om ni behöver ett eller flera rum.  För en familj med två vuxna och ett eller två barn under 15 år boende i samma dubbelrum kommer det kraftigt subventionerade priset att bli cirka 10 000 kronor. I priset ingår boende på hotellet i sex nätter, samt inträde till äventyrsbadet, frukost och middag på kvällen samt totalskidskolan varje dag.

Den som har äldre barn kan boka ytterligare rum. RBU Stockholm subventionerar den totala kostnaden för varje familj med 50 procent. Eventuella medföljande assistenters boende bokar och bekostar familjen själv. Exakt pris kommer att ges när familjen fått sin plats bekräftad.

Vi önskar din anmälan till kansliet på kontakt@stockholm.rbu.se senast den 6 november. Ange hur många vuxna, barn och ungdomar samt deras ålder. Beskriv barnets/ungdomens behov gällande hjälpmedel och kost samt om du redan nu vet vilket skidsätt som passar bäst.

Antalet platser till Åre är begränsat och barn och ungdomar som inte tidigare provat på skidåkning kommer att prioriteras. När man väl betalat egenavgiften för skidveckan i slutet av december är anmälan bindande och återbetalning av egenavgiften kan endast ske om RBU inte åsamkas någon kostnad.

Har du frågor om resan är du välkommen att kontakta Sonia Hantman. Hon är arrangör för skidveckan och har telefon: 0706-98 18 42 och e-post: soniahantman@gmail.com

Välkommen med din ansökan till en härlig Årevecka!