7–13 mars

Skidresa till Åre

Under vecka 10 nästa år har vi bokat rum på Holiday Club i Åre by för tolv RBU-familjer. Du som har en rörelsenedsättning och kanske aldrig provat att åka skidor förut är välkommen att anmäla dig till resan. Hela familjen är välkommen och både syskon och föräldrar får här chansen att umgås med andra vuxna och barn under lättsamma former. Vi bor på Holiday Club söndag 7 mars – lördag 13 mars.

Måndag till fredag kommer varje barn/ungdom få ett för- eller eftermiddagspass och prova att åka biski, skicart eller sitski med Totalskidskolan. Obs! Syskonens skidåkning ansvarar familjen själv för.

Under övrig tid finns gott om möjligheter att bada i äventyrsbadet på hotellet, bowla eller fortsätta med någon kul utomhusaktivitet. På kvällarna äter vi gemensam middag i hotellets restaurang.

Dubbelrummen är cirka 28–32 kvm stora. I varje rum finns en dubbelsäng för två vuxna samt en bäddsoffa för två barn (upp till 15 år). I hotellets äventyrsbad finns en motionsbassäng för simträning samt jacuzzis och pooler för barn. Här finns också strömmar och vattenfall – totalt 550 kvadratmeter. Här kan du läsa mer om vad som finns på Åre Holiday Club https://www.holidayclubresorts.com/sv/

 

Egenavgifter & avbokningsregler

Priset för veckan kommer att variera beroende på hur många ni är i familjen och om ni behöver ett eller flera rum. Prisexempel för en familj med två vuxna och 1 – 2 två barn under 15 år är ca 11 000 – 13 000 kr (beroende på typ av rum). Följande ingår:

  • Boende dubbelrum sex nätter
  • Inträde till äventyrsbadet
  • Frukost och middag
  • Åkning med totalskidskolan varje vardag

RBU Stockholm subventionerar den totala kostnaden för varje familj med 50 procent. Eventuella medföljande assistenters boende bokas av RBU Stockholm, men subventioneras inte. Viktigt! Exakt pris kommer att ges när familjen fått sin plats bekräftad.

När ni väl har betalat er egenavgift för skidveckan i slutet av november är anmälan bindande och återbetalning av egenavgiften kan endast ske om RBU inte åsamkas någon kostnad.

Vi har ett avbokningsskydd för hela bokningen i det fall situationen med Covid-19 förvärras, men det gäller inte enskilda familjer.

 

Anmälan

Vi önskar din anmälan till kansliet på kontakt@stockholm.rbu.se senast den 23/10 med följande uppgifter:

  • Antal vuxna samt för- och efternamn
  • Antal barn/ungdomar samt för- och efternamn och ålder
  • Specialkost för barnet
  • Önskat skidsätt (om ni redan nu vet detta)

Det är viktigt att vi får in alla uppgifter från början, det underlättar hela planeringen.

Antalet platser till Åre är begränsat så i första hand kommer barn och ungdomar som inte tidigare provat på skidåkning att prioriteras. I andra hand använder vi lottning som metod.

 

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Therese Lagerman som är arrangör för skidveckan

therese.lagerman@stockholm.rbu.se eller 0703696022.

 

Välkommen med din ansökan till en härlig skidvecka!