5 mars

Skidresa 2023 – nytt upplägg med plats för fler!

I många år har RBU Stockholm haft uppskattade skidresor till Åre. För 2023 presenterar vi ett nytt upplägg på ny plats som möjliggör för fler familjer att följa med. Vi arrangerar två ”kortveckor” i Romme, i Dalarna, med ankomst söndag och hemfärd torsdag. Det finns plats för 20 familjer (10 per vecka). Barn och ungdomar med funktionsnedsättning erbjuds tre dagars skidåkning, måndag – onsdag  tre timmar/dag, i Biski med Funktionell skidskola.

Vecka 10: söndag 5 mars – torsdag 9 mars
Vecka 11: söndag 12 mars – torsdag 16 mars

Man bor i ett modernt hotell precis intill backen och äter gemensam middagsbuffé alla kvällar.

Priset per familj beror på hur många man är i familjen och barnens åldrar men ett ungefärligt pris för en familj med två vuxna och två barn är ca 9 000 kr och ca 7 000 kr för en vuxen med ett barn. Exakt pris kan vi ge först vid intresseanmälan då vi vet antal och åldrar i familjen.

I priset ingår: 4 hotellnätter, 4 frukostar, 4 buffémiddagar, enkel lunch i backen en dag, skidåkning inkl liftkort för ett barn med funktionsnedsättning, liftkort för en ledsagare (förälder eller assistent).

Assistenter subventioneras inte och betalar ca 6400 kr per person vilket inkluderar 4 hotellnätter, 4 frukostar och 4 buffémiddagar.

Obs! Priserna är ungefärliga.

Varje familj bekostar själv: resa till och från Romme, lunch alla dagar (utom den dag då det är gemensam grillning i backen), liftkort till övrig familj (liftkort till barn/ungdomar med funktionsnedsättning + en vuxen ingår i egenavgiften.)

Intresseanmälan skickas till kontakt@stockholm.rbu.se senast 10 november.

I anmälan måste följande finnas med:

  • Namn, mobil och e-post till en vuxen
  • Antal föräldrar, antal barn och barnens åldrar
  • För den som ska åka Biski behöver vi följande: namn, längd, ålder, bredd på sittdyna i rullstol alternativt bredd på höfter i sittande läge
  • Antal medföljande assistenter
  • Vilken vecka ni vill anmäla er till, 10 eller 11. Om ni kan båda veckorna uppger ni det. Då ökar chansen att få plats.

Om fler anmäler sig än vi har plats för prioriteras de som inte tidigare varit med på RBU:s skidresor.

Om Romme
Romme ligger drygt 20 mil från Stockholm, nära Borlänge. I Romme Alpin finns 33 nedfarter och 14 liftar varav sex stycken är 6-stols Expressliftar. Anläggningen har konstsnö, vid behov, som klarar flera plusgrader. Det finns totalt 700 snökanoner i systemet. Läs mer på www.rommealpin.se