24 september

Segelflygning i Uppsala

Söndag 24 september är du välkommen att prova på att segelflyga med Segelflygarna i Uppsala som sedan 2013 erbjuder prova-på-dagar.

Vi börjar dagen kl. 10.00 på Sundbro flygfält och slutar på eftermiddagen runt 16.00 eller när alla som vill har fått prova på att flyga. Segelflygarna i Uppsala kommer guida och berätta om hur det är att flyga.

Tillsammans med en erfaren pilot får du sitta i det tvåsitsiga segelflygplanet som bogseras upp i luften av ett motorflygplan och på rätt höjd lossas sedan bogserlinan. Därefter kan du lugnt glida fram genom molnen och njuta av utsikten.

Innan flygningen kommer personalen noga gå igenom alla säkerhetsföreskrifter och du får provsitta i planet. Observera att man inte kan ha någon assistent med sig i planet och av säkerhetsskäl är det alltid piloten som avgör om flygturen är möjlig. Det kan bero både på väder och vind, men också på individuella förutsättningar.

Läs mer om flygklubben här http://idrottonline.se/SegelflygarnaUppsalaFK-Flygsport/

Bra att veta:

  • Flygturen tar ca 20-30 minuter
  • Lift finns för den som behöver hjälp med att komma i och ur flygplanet
  • Vi grillar korv och fikar medan vi väntar på att få komma upp i luften
  • Egenavgiften är 400 kronor per barn/ungdom som flyger (grillning och fika ingår i priset)
  • Grillning och fika för förälder/syskon är 50 kr per person (swischa eller betala med jämna kontanter på plats)
  • I mån av tid/plats får syskon och föräldrar prova på att flyga till en avgift på 700 kr

Skicka din intresseanmälan till kontakt@stockholm.rbu.se senast den 16 september. Uppge vem som vill flyga, typ av funktionsnedsättning, kontaktuppgifter samt hur många föräldrar och syskon som kommer. Vi behöver även veta om ni har några allergier mm.

Kontaktuppgifter arrangör:

Therese Lagerman  0703696022, therese.lagerman@stockholm.rbu.se