8 september

Segelflyg

Söndagen 8 september är du välkommen att prova på att segelflyga med Segelflygarna på Uppsala flygklubb. Skulle vädret vara emot oss finns en reservdag bokad den 15 september. Obs! Tider för detta kommer senare, håll utkik här!

Sedan 2013 erbjuder klubben barn och ungdomar med rörelsenedsättning prova på-dagar där de får segelflyga under cirka 30 min. Hela familjen är välkommen, men det är bara du som har en funktionsnedsättning som får prova på att segelflyga.

Tillsammans med en erfaren pilot får du sitta i det tvåsitsiga segelflygplanet, som bogseras upp i luften av ett motorflygplan, och på rätt höjd lossas sedan bogserlinan. Därefter kan du lugnt glida fram genom molnen och njuta av utsikten. Under dagen får vi lära oss massor om segelflyg och inspektera både segel- och motorflygplan. Egenavgiften för dig som vill flyga är 300 kronor.

Din intresseanmälan till kansliet, kontakt@stockholm.rbu.se önskar vi senast den 19 augusti. Uppge namn på det barn/ungdom som vill flyga, typ av funktionsnedsättning samt kontaktuppgifter. (När det gäller aktiviteter inom RBU Stockholm använder vi aldrig “först till kvarn” – principen. Vi prioriterar de som inte tidigare har varit med på aktuell aktivitet, utöver det använder vi lottning).

Ansvarig för aktiviteten är Therese Lagerman.
För frågor mejla till ovanstående adress eller ring 0703696022.