13–14 april

Rörelseträning med häst på påsklovet

Under påsklovet erbjuder vi rörelseträning med häst  på Kungsgården, Lovön.

Rörelseträning med häst handlar om att stärka rörelseutvecklingen hos barn och unga med motoriska utmaningar. Genom samspelet med hästen skapas många möjligheter till en motiverande och allsidig rörelseträning för både ”kropp och knopp”.

Aktiviteterna leds av leg. fysioterapeut Pia Tillberg, verksamhetsansvarig vid Stall Kungsgården. Pia har mångårig erfarenhet av att använda hästen som stöd i sin profession och är OHI-certifierad i hästunderstödda insatser. Varje häst och ryttare har också en medhjälpare som är anställd i verksamheten. Men om deltagaren behöver stöd vid ridning krävs även föräldrar eller assistenters medverkan.

Hästarna görs iordning av ryttarna före alternativt efter ridningen tillsammans med vår personal. Ridpasset innehåller en analys av ryttarens möjligheter och svårigheter och hur vi ska hitta bästa möjliga förutsättningar för att ge en givande rörelseträning och glädjefylld upplevelse. Målsättningen är att förlägga så mycket som möjligt av verksamheten utomhus, men tillgång till ridhus finns.

Stall Kungsgården ligger i anslutning till Drottningholms slott på Lovön. Den vackra gården har genomgått en omfattande renovering och är anpassad för personer med funktionsvariation. I besöksdelen finns toaletter, omklädningsrum med dusch, teorirum samt utrymmen för att kunna umgås och äta medhavd matsäck. Läs mer på Stiftelsen Hippocampus hemsida

Även om Kungsgården är relativt tillgänglighetsanpassat vill vi försäkra oss om att ditt barn får ut så mycket som möjligt av ridningen och därför kommer ni ha ett samtal med ansvarig fysioterapeut innan ridningen då ni har möjlighet att ställa frågor.

Ridning vid två tillfällen under påsklovet: 13 och 14 april. Egenavgiften är 800 kr för båda tillfällen.

Alla är välkomna att skicka in en intresseanmälan, men vi prioriterar barn/ungdomar upp till 18 år som inte tidigare har deltagit på rörelseträning med häst.

Mejla din intresseanmälan senast 30 mars till kontakt@stockholm.rbu.se med uppgifter som namn, ålder och kontaktuppgifter till en förälder.