8 augusti

Rörelseträning med häst

Tillsammans med Stall Kungsgården kommer vi under 2022 erbjuda anpassad rörelseträning med häst. Aktiviteten Rörelseträning med häst handlar om att stärka rörelseutvecklingen hos barn och unga med motoriska utmaningar. Genom samspelet med hästen skapas många möjligheter till en motiverande och allsidig rörelseträning för både ”kropp och knopp”.

Aktiviteterna leds av leg. fysioterapeut Pia Tillberg, verksamhetsansvarig vid Stall Kungsgården. Pia har mångårig erfarenhet av att använda hästen som stöd i sin profession och är OHI-certifierad i hästunderstödda insatser. Varje häst och ryttare har också en medhjälpare som är anställd i verksamheten. Men om deltagaren behöver stöd vid ridning krävs även föräldrar eller assistenters medverkan.

Hästarna görs iordning av ryttarna före alternativt efter ridningen tillsammans med vår personal. Ridpasset innehåller en analys av ryttarens möjligheter och svårigheter och hur vi ska hitta bästa möjliga förutsättningar för att ge en givande rörelseträning och glädjefylld upplevelse. Målsättningen är att förlägga så mycket som möjligt av verksamheten utomhus, men tillgång till ridhus finns.

Stall Kungsgården ligger i anslutning till Drottningholms slott på Lovön. Den vackra gården har genomgått en omfattande renovering och är anpassad för personer med funktionsvariation. I besöksdelen finns toaletter, omklädningsrum med dusch, teorirum samt utrymmen för att kunna umgås och äta medhavd matsäck. Läs mer på Stall Kungsgårdens hemsida

 

Information om ridning i sommar och höst:

Sommarlov tre tillfällen vecka 32 (dagtid 8/8, 9/8 och 10/8) 1125 kr. Sista anmälningsdag 4/7

Höstlov tre tillfällen (dagtid 31/10, 1/11 och 2/11) 1125 kr. Sista anmälningsdag 30/8

 

Intresseanmälan:

Du anmäler dig via detta formulär