2 augusti

Ridläger

Följ med på Ridläger med RBU den 2-7 aug
– ett välbeprövat recept från RBU Uppsala

Det här är ett härligt läger både för familjer och ungdomar/unga vuxna (upp till ca 25 år) som vill åka utan sina föräldrar men med assistent. Priset inkluderar helpension, boende och ridning. Vi anländer på söndagen och får en rundtur och information från Vansbro Ryttarsällskap och gör oss hemmastadda på Värdshuset Flottaren. Sen följer 5 dagar med ridning varvade med teoripass, umgänge med hästarna och varandra, måltider intas gemensamt. I närområdet finns det lite butiker, en uppvärmd utomhusbassäng, flera badplatser, bra fiske, minigolf och boule mm. https://www.visitdalarna.se/aktiviteter-vansbro för de om inte är intresserade av att rida.

Ridning, fika och lunch på Vansbro Ryttarsällskap https://www.vansbrors.se/ Ridlektionerna anpassas efter erfarenhet och önskemål. Majoriteten av hästar är vana vid olika hjälpmedel och alla sorters ryttare men då inte alla hästar klarar högre vikter eller liftar så kommer vi att behöva uppgifter om ålder, vikt, ridvana och behov av hjälpmedel vid anmälan.

Stallet erbjuder en medhjälpare/häst som leder hästen under lektionen (om det behövs). Behövs mer stöttning måste föräldrar/assistenter gå bredvid. Den som rider behöver en sko med klack. Hjälm och säkerhetsväst finns att låna. Det finns barbackasadel, paddar, handtag, bälten och lift och anläggningen är handikappanpassad.

Syskon är givetvis välkomna att rida liksom föräldrar och assistenter men då i mån av plats. Vi kommer delas upp i mindre grupper och ett gäng rider på f.m och ett på e.m. Ridningen varvas med teori och att sköta om stallet och hästarna.

Boende, frukost och middag på Värdshuset Flottaren http://www.flottaren.se

Alla rummen ligger på markplan och har WC, dusch och inga höga trösklar. De flesta har även en uteplats mot Västerdalälven. Wifi, sängkläder, handdukar och slutstädning ingår. Restaurangen ligger i samma byggnad och det finns både ute- och inne-servering. Frukost och middag ingår i priset. Det finns möjlighet att förvara/parkera och ladda elrullstolar vid behov.

Det finns familjerum med våningssäng och två enkelsängar, Dubbelrum, Enkelrum och 4 stugor med plats för 7. Ni får gärna önska hur ni vill bo men vi förbehåller oss rätten att fördela rum/stugor så att så många som möjligt får plats.

Transport
Ridlägret är i Dalarna, Uppsälje mellan Dala-Järna och Vansbro. Alla familjer ansvarar för sin egen transport.

Subventionerade priser för medlemmar:

Medlem som rider = 3.500 kr

Medlem som ej rider = 2.500 kr

Assistent som rider (i mån av plats) = 7.000 kr

Assistent som ej rider = 5.000 kr

 

Anmälan senast 8 juni
Anmäl ert intresse senast 8 juni. I anmälan ska ni uppge följande:

  • Antal barn/ungdomar/unga vuxna, antal vuxna (föräldrar), samt antal assistenter.
  • Mail och mobilnummer till en vuxen.
  • Eventuella födoämnesallergier.
  • Namn och följande info om alla de som vill rida: eventuell funktionsnedsättning, ålder, vikt, ridvana och behov av stöd.

För att ridlägret ska bli av behöver vi minst 16 ridande deltagare, Vansbro kan ta emot max 24 ridande deltagare.

Om fler anmäler sig än vi har plats för kommer platserna lottas ut.

Anmälan ställs till kontakt@stockholm.rbu.se men om ni har frågor om själva lägret kan ni maila till arrangören på carina.pahl.skarlind@gmail.com.