8–14 augusti

Ridläger i Vansbro

Det här är ett härligt läger både för familjer och för ungdomar/unga vuxna (upp till ca 25 år) som vill åka utan sina föräldrar men med assistent. Priset inkluderar helpension, boende 6 nätter och ridning. Vi anländer på söndagen och får en rundtur och information från Vansbro Ryttarsällskap och gör oss hemmastadda på Värdshuset Flottaren. Sen följer 5 dagar med ridning varvade med teoripass, umgänge med hästarna och varandra, måltider intas gemensamt.

Om ridningen

Ridning, fika och lunch på Vansbro Ryttarsällskap https://www.vansbrors.se/ Ridlektionerna anpassas efter erfarenhet och önskemål. Majoriteten av hästar är vana vid olika hjälpmedel och alla sorters ryttare men då inte alla hästar klarar högre vikter eller liftar så kommer vi att behöva uppgifter om ålder, vikt, ridvana och behov av hjälpmedel vid anmälan.

Stallet erbjuder en medhjälpare/häst som leder hästen under lektionen (om det behövs). Behövs mer stöttning måste föräldrar/assistenter gå bredvid. Den som rider behöver en sko med klack. Hjälm och säkerhetsväst finns att låna. Det finns barbackasadel, paddar, handtag, bälten och lift och anläggningen är handikappanpassad.

Syskon är givetvis välkomna att rida liksom föräldrar och assistenter men då i mån av plats. Vi kommer delas upp i mindre grupper och ett gäng rider på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Ridningen varvas med teori och att sköta om stallet och hästarna.

Boende

Boende, frukost och middag på Värdshuset Flottaren http://www.flottaren.se.

Alla rummen ligger på markplan och har WC, dusch och inga höga trösklar. Wifi, sängkläder, handdukar och slutstädning ingår. Restaurangen ligger i samma byggnad. Frukost och middag ingår i priset. Det finns möjlighet att förvara/parkera och ladda elrullstolar vid behov.

Transport
Ridlägret är i Dalarna, Uppsälje mellan Dala-Järna och Vansbro. Alla familjer ansvarar för sin egen transport dit och hem igen.

Egenavgifter

Medlem som rider = 3 700 kr

Medlem som ej rider = 2 700 kr

Assistent som rider (i mån av plats) = 7 200 kr

Assistent som ej rider = 5 200 kr

Obs! syskon och föräldrar som vill rida behöver vara medlemmar för att få medlemspris.

Kontakt

Om ni har frågor om själva lägret kan ni mejla till arrangören på carina.pahl.skarlind@gmail.com.

Lägret är för RBU Stockholms medlemmar. Det finns möjlighet att bli medlem i samband med att en intresseanmälan skickas in.

Intresseanmälan

Viktigt! När det gäller ridlägret så är det många parametrar att ta hänsyn till och vi kommer behöva pussla en hel del för att få det att gå ihop. Rummen på boendet är generellt sett något trånga, men i dagsläget finns det inget alternativt boende eller andra rum, detta är viktigt att känna till.

Parametrarna handlar även om själva ridningen där vi tar hänsyn till längd, vikt, ridvana med mera. Vanligtvis premierar vi personer som inte tidigare varit med på en aktivitet, men när det gäller ridlägret så är det en av många saker som vi tar hänsyn till.

Anmäl ert intresse till kontakt@stockholm.rbu.se senast 5 maj. I anmälan ska ni uppge följande:

  • Antal barn/ungdomar/unga vuxna, antal vuxna (föräldrar), samt antal assistenter.
  • Mejladress och mobilnummer till en vuxen.
  • Eventuella födoämnesallergier.
  • Namn och följande info om alla de som vill rida: eventuell funktionsnedsättning, ålder, vikt, längd, ridvana och behov av stöd.

Corona

Precis som förra året och andra aktiviteter som vi anordnar så gäller rådande restriktioner och allmänna råd. Läs mer om vad som gäller just nu på Folkhälsomyndighetens hemsida: Nationella allmänna råd och rekommendationer för att minska spridningen av covid-19 — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se).