8–14 augusti

Ridläger i Vansbro

För tredje året i rad arrangerar vi ridläger i Vansbro för familjen. Det här är ett härligt läger både för familjer och för ungdomar/unga vuxna (upp till ca 25 år) som vill åka utan sina föräldrar men med assistent. Priset inkluderar helpension, boende sex nätter och ridning fyra dagar.

Om ridningen

Ridning, fika och lunch på Vansbro Ryttarsällskap https://www.vansbrors.se/. Ridlektionerna anpassas efter erfarenhet och önskemål. Majoriteten av hästar är vana vid olika hjälpmedel och alla sorters ryttare men då inte alla hästar klarar högre vikter eller liftar så kommer vi att behöva uppgifter om ålder, vikt, ridvana och behov av hjälpmedel vid anmälan.

Stallet erbjuder en medhjälpare/häst som leder hästen under lektionen (om det behövs). Behövs mer stöttning måste föräldrar/assistenter gå bredvid. Den som rider behöver en sko med klack. Hjälm och säkerhetsväst finns att låna. Det finns barbackasadel, paddar, handtag, bälten och lift. Anläggningen är handikappanpassad. Ridningen varvas med teori och att sköta om stallet och hästarna.

Syskon är givetvis välkomna att rida liksom föräldrar men då i mån av plats.

Boende

  • Boende, frukost och middag på Värdshuset Flottaren http://www.flottaren.se
  • Alla rummen ligger på markplan och har WC, dusch och inga höga trösklar
  • Det finns möjlighet att förvara/parkera och ladda elrullstolar vid behov
  • Wi-fi, sängkläder, handdukar och slutstädning ingår
  • Restaurangen ligger i samma byggnad

Transport

Ridlägret är i Uppsälje (Dalarna) mellan Dala-Järna och Vansbro. Alla familjer ansvarar för sin egen transport dit och hem igen.

Egenavgifter

Barn som rider = 3800 kr

Vuxen som rider (i mån av plats) = 4 800 kr

Barn och vuxna som inte rider = 2800 kr

Assistent som inte rider = 5800 kr (ej subventionerat av RBU)

Kontakt

Om ni har frågor om själva lägret kan ni mejla till arrangören på carina.pahl.skarlind@gmail.com.

Lägret är för RBU Stockholms medlemmar. Det finns möjlighet att bli medlem i samband med att en intresseanmälan skickas in. Alla i familjen som deltar på lägret måste vara medlemmar i RBU.

Intresseanmälan & urval

Viktigt! När det gäller ridlägret så är det många saker att ta hänsyn till och vi kommer behöva pussla en del för att få det att gå ihop. Rummen på boendet är generellt sett något trånga, men i dagsläget finns det inget alternativt boende eller andra rum så detta är viktigt att känna till. Sen handlar det även om själva ridningen där vi tar hänsyn till längd, vikt, ridvana med mera. Vanligtvis premierar vi personer som inte tidigare varit med på en aktivitet, men när det gäller ridlägret så är det en av flera saker som vi tar hänsyn till.

Anmäl ert intresse till kontakt@stockholm.rbu.se senast 11/5. I anmälan ska ni uppge följande:

  • Antal barn/ungdomar/unga vuxna, antal vuxna (föräldrar), samt antal assistenter.
  • Mejladress och mobilnummer till en vuxen.
  • Eventuella födoämnesallergier.
  • Namn och följande info om alla som vill rida: eventuell funktionsnedsättning, ålder, vikt, längd, ridvana och behov av stöd.