9 september

Prova att Segelflyga 9 September

Söndagen 9 september är du välkommen att prova på att segelflyga med Segelflygarna på Uppsala flygklubb. Skulle vädret vara emot oss finns en reservdag bokad den 16 september.

Sedan 2013 erbjuder klubben barn och ungdomar med rörelsenedsättning prova på-dagar där de får segelflyga under cirka en halvtimme. Hela familjen är välkommen men det är bara du som har en funktionsnedsättning som får prova på att segelflyga.

Tillsammans med en erfaren pilot får du sitta i det tvåsitsiga segelflygplanet, som bogseras upp i luften av ett motorflygplan, och på rätt höjd lossas sedan bogserlinan. Därefter kan du lugnt glida fram genom molnen och njuta av utsikten. Under dagen får vi lära oss massor om segelflyg och inspektera både segel- och motorflygplan. Tillsammans kommer vi också att grilla korv och fika medan vi väntar på vår tur att få komma upp i luften. Egenavgiften för dig som vill flyga är 300 kronor.

Din anmälan till kansliet, kontakt@stockholm.rbu.se önskar vi senast den 19 augusti. Anmäl vem som vill flyga, typ av funktionsnedsättning, dina kontaktuppgifter samt hur många föräldrar och barn som kommer.