22 april

Privat visning på kungliga slottet!

Välkommen till en privat visning av livrustkammaren på slottet lördagen den 22 april.

Här kommer vi att få en guidad visning både av den vanliga utställningen med vapen och rustningar samt den nya japanska utställningen, som heter Katanas. Här får man bland annat veta mer om japanska svärd. Du får också möjlighet att känna på ett riktigt samurajsvärd och prova en ringbrynja. En trappa upp finns också ett lekrum för de minsta där man kan rita, klä ut sig eller varför inte prova en riktig kungakrona.

Museet öppnar för allmänheten klockan 11.00 och eftersom det blir väldigt fullt på helgerna har museet bjudit in oss till denna familjevisning för att gå runt och titta i lugn och ro.

Plats: Slottsbacken 3

Tid : Lördagen den 22 april, Kl. 9.30 – 11.00

Klockan 10.00 kommer vi att få en guidad tur som sedan avslutas med fika i hörsalen längst in i museet. Vi kommer mest att röra oss på entréplanet, men handikapptoaletten ligger dock en trappa ner. Salarna är ganska rymliga och hissar finns till toaletterna. Den som vill får gärna vara kvar lite längre för att titta på de fina häst- och vagnekipagen i källaren, två trappor ned.

Aktiviteten är gratis för hela familjen, men vi önskar att ni anmäler er till kansliet i förväg så att vi vet hur många som önskar fika. Anmälan till kansliet på tel: 08-650 58 12 eller kontakt@stockholm.rbu.se

Välkomna!