3 december

Manifestation för LSS på Norra Bantorget 3 december

Var med och manifestera söndagen den 3 december under parollen ”Assistans är frihet! Rädda LSS!” Vi träffas klockan 13.00 på Norra Bantorget.

Förra veckans besked om #nödstopp för omprövningar av assistansbeslut var helt nödvändigt men kom alldeles för sent. Beskedet hjälper inte alla dem som redan har drabbats av de senaste årens nedskärningar i assistansen.

Nu behöver vi synas och höras rejält för att hålla kvar allmänhetens uppmärksamhet kring orättvisorna som pågår.

Från klockan 10.00 på söndagen den 3 december är du välkommen till  RBU Stockholms lokaler på S:t Göransgatan 82A. Här ska vi tillverka plakat och skriva slagkraftiga budskap. RBU bjuder på fika och för de som vill äta något finns tillgång till Micro. I god tid beger vi oss sedan till Norra Bantorget för vår manifestation.

RBU Stockholm kommer att finnas på plats tillsammans med riksförbundet och flera olika intresseorganisationer som FUB med flera. RBU Stockholm kommer att sälja fika och lussekatter under eftermiddagen.

Manifestationens paroller

Äntligen nödstopp men inte för alla!
Fler än 1 000 personer har fallit ur personlig assistans sedan regeringen tillträdde. Många av dessa står idag helt utan stöd. Regeringen måste ge besked om hur besluten ska återställas.

1 av 10 får äta!
Bara lite drygt en av tio som ansöker om assistans för första gången får ja. Alla andra får avslag. Den snabböversyn av lagen som regeringen aviserade den 14 november måste omfatta alla domar, inte bara domen från 2017.

Nya direktiv till LSS-utredningen!
Grupper ställs mot varandra i LSS-utredningens uppdrag, som har order om att spara i personlig assistans. Ge utredningen direktiv att stärka kvaliteten i samtliga insatser, inte att skära ytterligare i en redan misshandlad frihetsreform.

All planering sker i facebookgruppen ”Assistans är frihet! Rädda LSS”. Gå gärna med i gruppen om du vill vara aktiv eller få information om manifestationerna den 3 december.

Dela gärna det här inlägget. #assistansärfrihet #räddaLSS #valfråga