15 juli

Herrfallet

Att åka till Herrfallet har blivit en populär tradition och vi är glada att ännu en gång kunna erbjuda denna sommarvecka för hela familjen. Familjer från RBU:s samtliga diagnosgrupper är välkomna att anmäla sig.

Herrfallet är en fritids- och konferensanläggning som ligger cirka 15 km från Arboga. Området fungerar bra med rull- och gåstolar och ligger mitt i ett naturskyddsområde. Stugorna är handikappvänliga och fullt moderna med en boyta på 62 kvm.

Vi har bokat tio stora stugor på Herrfallet under v. 29, lördagen den 16 juli – lördagen den 23 juli 2016. Varje familj bor i en egen stuga som har tre sovrum med sammanlagt sex bäddar. Stugorna har ett välutrustat kök, färg-TV, elvärme, torkskåp, WC och dusch. På uteplatsen kan du njuta av utsikten och intill stugan finns ett praktiskt förråd samt parkeringsplats. På området finns det en lekplats, bastu, båt-, kanot- och cykeluthyrning mm. Dessutom finns det en barnvänlig sandstrand, och flera mindre badvikar, för många härliga dopp i Hjälmarens klara vatten. Gemensamma aktiviteter som utflykter och mamma- och pappakvällar planeras tillsammans på plats. Läs mer på Herrfallets webbplats. 

Familjen ansvarar själv för sin resa till och från Herrfallet och lagar sin egen mat i stugan. Ett par stugor är avsedda för medföljande assistenter som inte vill bo tillsammans med familjen. Det finns plats för sex assistenter i varje stuga.

Priset per stuga och familj, bestående av två vuxna och familjens barn, är 4 000 kronor. Medföljande assistenter som vill bo i assistentstuga betalar 1 700 kronor per vecka inklusive städning av stugan. Assistenter som bor i familjens stuga betalar 500 kronor i avgift för veckan. RBU subventionerar inte kostnader för eventuella medföljande vänner etc. Om en kompis/bekant vill följa med får den betala en del av kostnaden. Han eller hon måste även vara medlem i RBU.

Skicka din anmälan senast den 30 mars till: RBU i Stockholms län, S:t Göransgatan 84, 112 38 Stockholm eller mejla dina uppgifter till: kontakt@stockholm.rbu.se (link sends e-mail). Betalning av sommarveckan ska göras senast den 27 april. Vid avbokning därefter, betalas avgiften tillbaka endast mot uppvisande av läkarintyg. Du betalar först efter att du fått bekräftelse och inbetalningsuppgifter från oss.Inbjudan till Herrfallet 2017 Välkommen till en kul vecka!