27 augusti

Friluftsdag med fisketur i Skärgården

 

Nu arrangerar vi åter igen en friluftsdag i skärgården med båttur och fiske. Söndagen den 27 augusti kl. 10-15 träffas vi på Tranvik, som ligger en mil söder om Norrtälje.

Dagen arrangeras tillsammans med SFFF, Sveriges Funktionshindrades frilufts och fiskeriförening. På Tranvik ligger SFFF:s stora fiskebåt, som har plats för upp till 12 rullstolar.

Häng med och bara njut av båtturen eller testa att fiska. Allt är anpassat så att alla kan vara med.  Barn och ungdomar med rörelsenedsättning har förtur i båten men i mån av plats får även övriga familjemedlemmar gärna följa med ut på sjön. Det finns flytvästar till alla.

På land kan du testa att köra Sitt-Segway, utmana dina vänner i boule eller annat spel och lek. Vi grillar, fikar och njuter av Roslagsnaturen. Vi har tillgång till ett hus med handikapptoa, kök, vilrum och, vid behov, skydd för regn.

Vi önskar din anmälan senast den 18 augusti till kansliet; kontakt@stockholm.rbu.se I anmälan uppger du dina  kontaktuppgifter samt antal barn, deras ålder samt typ av funktionsnedsättning samt antal vuxna och assistenter. Om fler anmäler sig än vad vi har plats för, prioriteras de som inte var med förra gången.