1 mars

Familjeresa till Åre  2020

 

 

Under vecka tio 2020 har vi bokat rum på Holiday Club i Åre by för tio RBU-familjer. Du som har en rörelsenedsättning och kanske aldrig provat att åka skidor förut är välkommen att anmäla dig till resan. Hela familjen är välkommen och både syskon och föräldrar får här chansen att umgås med andra vuxna och barn under lättsamma former.

I Åre bor vi på Holiday Club från söndag 1 mars – lördag 7 mars, totalt 6 nätter.

Måndag till fredag kommer varje barn/ungdom få ett för- eller eftermiddagspass och prova att åka biski, skicart eller sitski med Totalskidskolan.

Obs! Syskonens skidåkning ansvarar familjen själv för.

Under övrig tid finns gott om möjligheter att bada i äventyrsbadet på hotellet, bowla eller fortsätta med någon kul utomhusaktivitet. På kvällarna äter vi gemensam middag i hotellets restaurang.

Dubbelrummen är cirka 28-32 kvm stora. I varje rum finns en dubbelsäng för två vuxna samt en bäddsoffa för två barn (upp till 15 år). I hotellets äventyrsbad finns en motionsbassäng för simträning samt jacuzzis och pooler för barn. Här finns också strömmar och vattenfall – totalt 550 kvadratmeter. Badet är öppet varje dag mellan klockan 10 – 21.

Här kan du läsa mer om vad som finns på Åre Holiday Club https://www.holidayclubresorts.com/sv/

Pris & avbokningsregler

Priset för veckan kommer att variera beroende på hur många ni är i familjen och om ni behöver ett
eller flera rum. Prisexempel för en familj med två vuxna och 1 – 2 två barn under 15 år är 11 000 kr. Följande ingår:

  • Boende dubbelrum sex nätter
  • Inträde till äventyrsbadet
  • Frukost och middag
  • Åkning med totalskidskolan varje dag

 

RBU Stockholm subventionerar den totala kostnaden för varje familj med 50 procent. Eventuella medföljande assistenters boende bokar och bekostar familjen själv. Exakt pris kommer att ges när familjen fått sin plats bekräftad.

När ni väl har betalat er egenavgift för skidveckan i slutet av november/december är anmälan bindande och återbetalning av egenavgiften kan endast ske om RBU inte åsamkas någon kostnad.

Anmälan

Vi önskar din anmälan till kansliet på kontakt@stockholm.rbu.se senast den 1/11 med följande uppgifter:

  • Antal vuxna samt för- och efternamn
  • Antal barn/ungdomar samt för- och efternamn och ålder.
  • Barnets/ungdomens behov gällande hjälpmedel
  • Specialkost för barnet
  • Önskat skidsätt (om ni redan nu vet detta)

 

Antalet platser till Åre är begränsat och barn och ungdomar som inte tidigare provat på skidåkning kommer att prioriteras. VIKTIGT: Vi kommer ej använda oss av “först till kvarn”utan tittar på om man varit med på denna aktivitet förut .

 

Om du har frågor om resan är du välkommen att kontakta Therese Lagerman som är arrangör för skidveckan. Hon nås på therese.lagerman@stockholm.rbu.se eller 0703696022.

Välkommen med din ansökan till en härlig Årevecka!