7 juni

Familjedag på Samstorps gård

Den 7 juni har RBU Stockholm en familjedag på landet. Vi börjar med en gemensam lunch för att sedan åka med specialbyggda vagnar (varav en som man kan köra upp på med rullstol) ut i stora hägn till djuren. En guide följer med och berättar om djuren som är så tama att de kommer fram till vagnarna. Vissa låter sig villigt matas ur handen. På safarin får vi möta visent, kronhjort, dovhjort, mufflonfår, vildsvin och om vi har tur även havsörn.

Väl tillbaka på gården fikar vi tillsammans, sedan är det fri tid att spela minigolf, mata kaninerna eller handla lokalproducerade varor i gårdsbutiken.

Antal platser är begränsat och är öronmärkta för barn och ungdomar med funktionsnedsättning, deras syskon, föräldrar samt assistenter.

Egenavgiften för barn/ungdomar/unga vuxna är 100 kr

Egenavgiften för föräldrar är 150 kr

Egenavgift för assistenter (självkostnadspris) 460 kr

I egenavgiften ingår lunch, safari och eftermiddagsfika.

Plats: Samstorps gård på Rådmansö, en mil öster om Norrtälje, nära Gräddö. Var och en står för resan dit och hem.

Anmälan till kontakt@stockholm.rbu.se senast 11 maj. I mån av plats tar vi emot anmälningar även efter detta datum. Om fler anmäler sig än vi har plats för lottas platserna ut i kombination med att barn och ungdomar/unga vuxna prioriteras framför vuxna med funktionsnedsättning.

I anmälan ska ni uppge namn, mail och mobilnummer till en vuxen. Antal vuxna (föräldrar), antal barn och deras ålder samt antal assistenter. Eventuella födoämnesallergier eller vegetarisk kost. Om ditt barn/ungdom använder rullstol behöver vi också veta om hen kan flytta över till bänk med ryggstöd eller behöver sitta kvar i sin rullstol.