27 maj

Familjedag på Lida friluftsgård

Aktivitetsdag på Lida friluftsgård 27 maj 2017

Välkommen till en familjedag på Lida friluftsgård lördagen den 27 maj. Dagen är ett samarbete med föreningen Skogstur, som planerar en heldag fylld med aktiviteter samt möjlighet att prova på nya utmaningar eller bara vara med och skapa en gemensam och rolig dag i naturen. Lida friluftsgård ligger vid norra sidan av sjön Getaren fem kilometer söder om Tullinge i Botkyrka kommun.

Även Naturskyddsföreningens barn- och familjeverksamhet Natursnokarna kommer att vara med och bjuda in till att upptäcka naturen på ett lekfullt sätt. www.naturskyddsforeningen.se/natursnokarna

 

Praktisk information

Tid: 27 maj på Lida friluftsgård kl. 10-20

Adress: Lida friluftsgård, Tullinge

 

Aktiviteter under dagen

Föreläsning för vuxna – handlar om friluftsliv och camping i naturen med rullstol Natursnokarna för barn – lekar och roliga aktiviteter

Geocaching, modern orientering där man letar föremål med hjälp av GPS.

Kajakpaddling, instruktörer finns på plats.

Minigolf

Vattenskidskolan, anordnar anpassade sätt att åka på vattnet själv eller med instruktör:

– Åka med instruktör på flytande soffa för 2

– Åka ring/vattenpuff

– Åka på vattenskida med stol monterad på skida

– Åka på bom vid sidan av båten

– Åka på skidor själv eller med instruktör på båda sidorna

– Åka med i båten

Vattenskidskolan har ingen åldersgräns. Den är helt anpassad för personer med olika funktionsnedsättningar, så även de som har svagare bålmuskulatur kan åka om de vill. Vi har bokat 15 platser till vattenskidskolan och är det fler som anmäler sig kommer vi att lotta ut platserna. Vi återkommer med besked om plats så snart anmälningstiden gått ut. Ange gärna i anmälan vilken aktivitet du vill prova.

Vi börjar dagen med fika från 9.30 och genomgång av dagens program, sedan startar aktiviteterna kl. 10 och avbryts för lunch och eftermiddagsfika. Dagen avslutas med middag från grillen. Området är delvis anpassat och handikapptoalett finns.

Pris

Egenavgift för deltagande barn och unga med funktionsnedsättning:  100 kr  (avgiften är subventionerad av RBU)

Medföljande anhörig: 100 kronor Assistenter: 150 kronor

I priset ingår alla aktiviteter för barn och ungdomar med funktionsnedsättning samt fika, lunch och middag för alla. Syskon får delta i aktiviteterna i mån av plats. I priset ingår även ett års medlemskap i föreningen Skogstur, hemsida: www.skogstur.info

Anmälan
Anmäl dig senast den 17 maj till kansliet på telefon: 08-650 58 12 eller mejla: kontakt@stockholm.rbu.se

I din anmälan ska du uppge; kontaktuppgifter, hur många barn respektive vuxna, ålder på barnen och om du har några speciella kostönskemål. Ange också eventuella hjälpmedel och annat som kan vara viktigt för ditt deltagande. Vi behöver också veta i förväg om du stannar på middagen på kvällen.

Din betalning önskar vi senast torsdagen den 18 maj till RBU Stockholms BG: 294-3231 eller Swish: 123 603 4888. Skriv ”Lida” och ditt namn på betalningen.

Vid frågor, hör av dig till kontaktombud Gerda Lindholm, gerda@provhytt.se eller tel: 076-5555 065.