Material

 

Kåseriböcker utgivna i samarbete med Maria Ennefors

 

 

 

Texterna har skrivits av föräldrar som berättar om hur vardagslivet kan se ut för familjer med barn med olika funktionsnedsättningar. Läs om de olika skribenterna nedan samt läs ett par utdrag ur boken. Kåseriboken Vilja vara vanlig beställer du lätt genom att mejla kansliet  kontakt@stockholm.rbu.se.

Läs om hur livet som funkismamma kan vara. Vi lovar dig en hög igenkänningsfaktor i dessa roliga och intressanta berättelser från verkliga livet.

RBU:s kåseribok Lite Lagom Ovanlig innehåller 23 av de populäraste kåserierna från RBU:s medlemstidning Utsikt. Här kan du läsa kåserier tagna ur verkliga livet om familjer som lever med barn med funktionsnedsättningar. Du hittar också många fyndiga illustrationer som är både roliga och träffsäkra med en underton av allvar.

Priser och beställning

Böckerna kan du köpa på plats på RBU Stockholms kansli, S:t Göransgatan 84, 3 tr eller beställa från kansliet genom att ringa 08-650 58 12 eller mejla: kontakt@stockholm.rbu.se. Uppge hur många böcker du vill köpa och om du önskar faktura eller själv betalar in beloppet till RBU Stockholms BG-konto: 294-3231. Beställer du fem böcker får du den femte på köpet och betalar således bara för fyra. Porto tillkommer.

Kåseriboken Vilja vara vanlig, utgiven 2014                           120 kronor

Kåseriboken Lite Lagom ovanlig, utgiven 2010                        80 kronor

Paketpris för båda böckerna                                                    180 kronor

Porto på 28 kronor tillkommer för frakt av en bok och 42 kronor för två böcker. Faktureringsavgift på 50 kronor tillkommer om du önskar att vi fakturerar.

Utdrag ur en recension från lektören Kitte Arvidsson, BTJ “Det handlar om att ha assistenter hemma, om att bli jämförd med andra föräldrar, om att få beskedet, om var alla hjälpmedel ska få plats, om att alltid behöva strida och möta oförståelse. Det är skämtsamt och lite drastiskt skrivet med roliga teckningar men under finns mycket smärta och bevis på hur jobbigt det kan vara att ha ett barn med funktionsnedsättning. Räddningen är den stora kärleken till barnet. Språket är enkelt och många föräldrar kan känna igen sig men boken borde också kunna passa som information till andra som behöver kunskap om hur det är att vara förälder till barn med funktionsnedsättning.”

Läs utdrag ur boken

Dessa kåserier är skrivna av Maria Ennefors som har författat merparten av kåserierna i samlingen.

 

Kåserier från kåseriboken”Lite lagom ovanlig”

CP var min första tanke

 Är du en trendig mamas eller papas

 

Kåserier från “Vilja vara vanlig”

Det nya landet

Big Mama

Kungens lilla piga