Internationella funktionsrättsdagen 2023

Söndag 3 december är det internationella funktionsrättsdagen!

I år går funktionsrättsdagen under parollen ”Att leva – inte bara överleva”. På denna sida kommer vi allteftersom lägga upp nytt material som exempelvis personliga berättelser om hur det är att leva med assistans och vad det betyder för olika personer. Du får gärna själv bidra, se avsnittet ”Berättelser” längre ner på sidan.

Vi arrangerar ett demonstrationståg med facklor och en manifestation på Medborgarplatsen i Stockholm. Fackeltåget går från Skanstull till Medborgarplatsen ca 15.30. Samling klockan 15.15 vid Ringvägen 100 (mellan Clarion hotell och Blodcentralen).

Manifestationen på Medborgarplatsen börjar ca 16.10 och avslutas runt 17.30. De som vill får gärna stanna kvar och prata med RBU Stockholm och andra föreningar.

Om du vill komma på demonstrationståget och/eller manifestationen ska du fylla i ett formulär så att vi vet hur många vi blir, vi ordnar ju bland annat fika till självkostnadspris. I det formuläret kan du även meddela om du skulle vilja säga ett par ord under manifestationen (som privatperson eller som representant för en förening). Till anmälningsformuläret

Berättelser

Här kommer du kunna ta del av andras berättelser och erfarenheter. Om du själv vill dela med dig av egna erfarenheter till denna sida fyller du i detta formulär. Dela din berättelse här

Här är inbjudan som PDF – sprid gärna!

Inbjudan manifestation 3 december 2023

Ju fler vi är desto bättre så kom Du också!